|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ODGOJ I RAZVOJ

"Ona je vaše jedino dete?": Pitanje koje pogađa u srce

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 26.11.2023
image

Na osnovu toga kako postavljate to pitanje, pretpostavljam da nikada niste doživeli tragediju. Jer da jeste, dvaput bi ste razmislili prie nego što kažete takvu naizgled bezazlenu rečenicu.

ODGOJ I RAZVOJ

Dečija nedelja je za nama. Dečak je ubio svog druga...

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 8.10.2023
image

Opomena napisana na papiru, sve ispoštovane procedure koje su uredno zavedene, i imaju i svoj delovodni broj, ništa neće promeniti.

image

Šta učiniti kada dete ne može da zaspi uveče ili tokom dana, a vi potrošite više od sat vremena pokušavajući da ga naterate da zaspi?

ŠKOLA

Slušaj reči Sofijinog oca, Srbijo. I plači.

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.5.2023
image

- Njeno ime je stvarno njena sudbina. I mudrost tog deteta me je naučila da i danas svakog od vas gledam u oči i da budem zahvalan što mi pružate empatiju.

ODGOJ I RAZVOJ

Rajović: Ne uradimo li ništa, ko će ovo da zaustavi?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 13.5.2023
image

– Primetno je već nekoliko godina da je na neki način empatija nestala. Mi imamo novu generaciju decu gde možemo da primetimo da je u svakom tom novom uzrastu, po nekoliko procenata dece bez empatije, što je veliki problem. – kaže Ranko Rajović za N1 BiH.

PORODIČNI ODNOSI

Ovako radi bakin mozak, kada ugleda unuče!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 2.3.2023
image

Prva naučna studija koja je ispitivala funkciju mozga baka sugeriše da su bake možda emocionalno više vezane za unuke nego za svoje sinove i ćerke.

ODGOJ I RAZVOJ

Nemoguće je dati previše ljubavi svom detetu!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 14.8.2022
image

Ne postoji takva stvar kao što je davanje previše ljubavi svom detetu - evo zašto.

ODGOJ I RAZVOJ

Moje agresivno dete

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 6.4.2021
image

Agresija je jedan od prvih načina suočavanja sa frustracijom koji mala deca nauče. Upravo grebanje, udaranje, griženje i guranje posebno su uobičajeni kod dece koja još nisu razvila verbalne sposobnosti dovoljno da se mogu izraziti na taj način i objasniti što žele kao što im smeta.

ODGOJ I RAZVOJ

Samo da mi ne promakne da mi dete pati (rani znaci)

Autor: Manuela Kamikovski, maminovreme.org | 9.11.2020
image

Mnogo je tema o kojima može da se diskutuje sa detetom koje bude čitalo knjigu: od toga šta znači „biti slavan i poznat“, do toga „kako voleti sebe sa svim manama i vrlinama“.

VREME SA DETETOM

Prednosti dece koja odrastaju sa psima

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 28.8.2020
image

Ako vaše dete traži kućnog ljubimca, razgovarajte s njim o odgovornosti i trajnosti posedovanja kućnog ljubimca. Kad nestane početni entuzijazam ili štene ostari, hoće li i dalje hteti da brine o njemu?

STRANA 1 OD 2



Nije prijatno postavljati granice, ali je ...
Biti roditelj jeste zabavan, najlepši, ali i svakako najteži i najodgovorniji zadatak koji osoba ima u svom životu. Svak...
Lepo ste vaspitali decu-da li vam je žao p...
Nijedno dete nije nepomična slika koja se konstantno vlada onako kako roditelji zamišljaju da bi trebalo. Zdrava deca bi...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image
Click Here