|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ODGOJ I RAZVOJ

Nije prijatno postavljati granice, ali je naša dužnost!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.3.2024
image

Biti roditelj jeste zabavan, najlepši, ali i svakako najteži i najodgovorniji zadatak koji osoba ima u svom životu. Svaka osoba želi da bude svom detetu “dobar roditelj”, i većina se svim snagama trudi da to i postane. Međutim, da li znamo i da li možemo da vaspitavamo svoju decu i budemo “dobri roditelji”?

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

DEČIJI KAMPOVI – BEZBEDNI ILI NE?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.7.2023
image

Ovo je priča sa srećnim krajem. Devojčica se uspešno oporavlja. Naš stav je da smo dobili opomenu. Znamo li da je dešifrujemo?

ODGOJ I RAZVOJ

Mama sam dva dečaka i ne mogu sebe zamisliti sa ćerkom

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 13.6.2023
image

Odgajajte ih, pa budu pametni, dobri ljudi. Pokazujte svojim primerom, kako da poštuju svoje prijatelje, učitelje, kao i partnere i šefove. To je velika odgovornost - posebno u današnje vreme. Evo mene, ponosne majke dečaka, učim svoje sinove ljubavi i saosećanju. I ne bih želela da je drugačije.

ŠKOLA

Imala je petice, ali mama je primetila da se ne smeje

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 18.5.2023
image

Poenta je da deca saznaju da su prihvaćena, voljena, cenjena i važna… i kada nisu najbolja. Ako to ne probaju na vreme, a mnogi ne dobiju priliku, kako će znati da se planeta isto vrti i kada kiksneš?!

ŠKOLA

"TI NJEGA UDARI JOŠ JAČE" ILI "SKLANJAJ SE"

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 2.4.2023
image

Brutalni detalji vršnjačkog nasilja svakodnevo pune novinske stupce, a roditelji su pred teškom dilemom - kako vaspitavati dete da odgovori na nasilje.

ODGOJ I RAZVOJ

Roditelji koji neguju bezobrazluk kod svoje dece

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 14.1.2023
image

Sve manje roditelja spremno je da prihvati kritike na ponašanje svojih naslednika. Mnogi zatvaraju oči na sam pomen da su njihovi mališani često problematični.

VRTIĆ

Zašto, čoveče, vodiš bolesno dete u vrtić?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 6.12.2022
image

Sistem kao što znamo nikad ne valja. Bilo da ga je napravila gomila zlih ljudi s namerom da nas namagarči i uništi, bilo da ga je napravila gomila stručnih i dobronamernih s namerom da stvari funkcionišu najbolje moguće.

ŠKOLA

Dižemo ruke od dece, a onda se pitamo šta ćemo sa njima

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 30.11.2022
image

Tražimo odgovornost sistema u svim slučajevima nasilja u školama, posebno onim u kojima se ne radi ništa da se problem spreči.

ŠKOLA

Apel roditeljskih portala: Krivi su, ali nisu jedini!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 28.11.2022
image

Da li se nasilnik ili žrtva postaje preko noći ili je to proces, koji institucije nadležne za vaspitanje i obrazovanje dece, mogu i dužne su da isprate?

ODGOJ I RAZVOJ

Zašto bi planinarenje trebalo biti predmet u školama

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 23.10.2022
image

Kada, sa rancem na leđima, na minusu, po snegu, ledu i kiši, oni slome svoje psihičke barijere da bi uspešno savladali fizičke prepreke, isti „šablon“ će primenjivati sutra u životu! Vremenom, kako budu odrastali i, srazmerno, planinarski izazovi budu postajali veći i teži, tako će se i oni odvažnije hvatati u koštac sa izazovima u životu.

STRANA 1 OD 4



Evo zašto nije dobro da budete previše stroge
Deci svakako treba postaviti pravila, ali nije dobro ni da majke budu previše stroge – evo i zašto!
Mucanje – Psihološki uzroci i posledice
Psihološki faktori, naročito oni koji dolaze iz porodične sredine, imaju značajnu ulogu u nastanku mucanja kod dece.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image
Click Here