Ringeraja.rs je specijalizovani portal, namenjen budućim roditeljima, trudnicama i roditeljima predškolske dece.
Copyright 2008-2022
Danu media d.o.o. Beograd
Beograd, 30. septembar 2020 – Konferencijom „Savez za zdraviju budućnost" Nestlé i partneri obeležili su 10 godina snažne prisutnosti u zemljama regiona. Pred više od 150 stručnjaka iz oblasti nutricionizma, zdravlja i obrazovanja, raspravljalo se o prehrambenim i zdravstvenim trendovima u regionu kao i o budućnosti hrane. Predstavljeni su i rezultati regionalnog projekta kompanije Nestlé koji je od početnih 2.000 dece tokom prethodnih 10 godina obuhvatio više od njih 200.000 iz 1.776 osnovnih škola u Srbiji (projektom Zdravo Rastimo), Hrvatskoj (Vrtim Zdravi Film) i Bosni i Hercegovini (Zdravo!).
Nutricionistkinja kompanije Nestlé otkriva kojim namirnicama u ishrani možemo da dodatno hidriramo naše telo.
Uspešno završena deveta sezona projekta „Zdravo Rastimo“
Beograd, 21.7.2020. – U Srbiji su prvog jula stupili na snagu novi pravilnici koji se odnose na prehrambene proizvode. Kako bi se usaglasili sa propisima Evropske unije, ali i zbog praktičnih razloga njihove primene, od dosadašnjeg jednog, nastala su dva pravilnika. Preciznije, radi se o Pravilniku o kakao i čokoladnim proizvodima namenjenim za ljudsku upotrebu i Pravilniku o proizvodima sličnim čokoladi, krem i bombonskim proizvodima.
Nestlé nastoji da inspiriše ljude da žive zdravim životom, naročito decu, jer detinjstvo je period intenzivnog rasta i razvoja u kome je potrebno obezbediti odgovarajući unos energije.
Beograd, 18. jun 2020 – Začin C kompanije Nestlé Adriatic 10. put u nizu dobitnik je nagrade „Moj izbor“ kao omiljeni domaći proizvod u kategoriji „Supe, brašno i dodaci jelima“, po mišljenju potrošača u Srbiji.
Profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja iz Bora, Mirjana Spasić, jedan je od primera kako bi trebalo raditi sa decom u cilju unapređenja njihovog sveukupnog zdravlja. Osnovna škola „3. oktobar“ u Boru u kojoj radi jedna je od onih koje učestvuju u projektu „ZdravoRastimo” i koji na nivou Srbije sprovodi kompanija Nestlé, što ju je i motivisalo da svojim đacima ponudi drugačije načine da se aktiviraju.
Više od 90 nastavnika fizičkog vaspitanja iz osnovnih škola iz cele Srbije, prisustvovalo je edukaciji za devetu sezonu projekta „Zdravo Rastimo“, koji ističe važnost pravilne ishrane i značaj fizičke aktivnosti dece. Njih pet stalo je rame uz rame sa naučnicima iz instituta „Dr Milan Jovanović Batut“, nutricionistima i ekspertima, i održalo svojevrsni javni čas kojim su poručili da smo, u procesu boljeg tretiranja sopstvenog organizma, svi i dalje učenici u školi od životne važnosti.
Istraživanja pokazuju kako se ishrana dece razlikuje od zemlje do zemlje, na šta utiču razni sociološki i društveni faktori, ali da se jedno ne menja - deca se svuda suočavaju sa određenim nutricionističkim izazovima. Ipak, koliko su ove razlike relevantne, imajući u vidu da stručnjaci kažu kako se budućnost ishrane kreće u pravcu „personalizacije“?
U moru informacija o različitim vrstama ishrane, dijetama i preporukama stručnjaka, ponekad je teško izvući konkretne savete i ideje o tome kako da vodimo zdraviji način života. Zato smo se zapitali – kako se hrane ljudi kojima je pravilna ishrana profesija, to jest, šta jedu nutricionisti? Od Koraljke Novine Brkić, nutricionistkinje kompanije Nestlé, dobili smo zanimljive odgovore, te ključne informacije u cilju promene loših navika u ishrani, kojima smo često skloni.