|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj kompjuter ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.08. – 31.08.2014.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikonica Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo na osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Imunoloski faktori i VTO
2.10.2012 14:57:31   
Verolina
Ako nema simptoma nikakvih (uvecanje limfnih zlezda, temperatura, drhtavica, miokarditis i sl) ne ltretira se lekovima, ako ima, ne znam koji su lekovi u pitanju, ali onda se daju.

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 676
   RE: Imunoloski faktori i VTO
2.10.2012 21:00:38   
mazinjo
nema nista od tih simptoma sto si navela,za par dana trebam kod dr.jer sam tad narucena pa cu vidjeti sa njom sta ona misli

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 677
   RE: Imunoloski faktori i VTO
3.10.2012 15:16:51   
Nataša1
Mazinjo, CMV može biti jednom uzrok spontanog, al ne može tri puta. Jesi li radila imunološke analize o kojima se pisalo na ovoj temi? Za tebe su mnogo važna antitela i trombofilije, one su vrlo često uzrok ponovljenih spontanih.

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 678
   RE: Imunoloski faktori i VTO
3.10.2012 17:44:54   
mazinjo
pa dve trudnoce sam izgubila na skoro isti nacin ,prva trudnoca do koje je doslo putem IUI krvarenje nije bilo otkucaja srca i kiretaza, druga je bila IVF radjen cervikalna,jedna vrsta vanmatericne i ova zadnja posto je u pitanju opet IVF jedan plod se nije razvijao a drugi je bio ok i sve do 9+5 i onda samo srce prestalo kucati.E sad zbog svega toga dr.mi je dala da radim sve ove nalaze ukljucujuci i antitjela,kariotip oba supruznika i trombofilije.Dansa mi je dosao nalaz antitjela ali samo jedan dio,kariotip sam juce radila i nalaz se ceka 3 nedelje a trombofilije cu za koji dan jer njih placam posto kod nas nema u dz,ja sam iz BL.
Antinukleran antitjela mi jos nisu gotova,antimikrozomalna i cirkulisuci imuno kompleksi moram raditi privatno,a sto se tice gotovih to su antifosfolipidna(sa antikardiolipinskim) i antitiroglubinska i na nalazu ovako pise
Transg IgA 0.5 (O-7U/mL)negativna
(7-10 U/mL) siva zona
(>10 U/mL)pozitivna

Transg IgG 0.3 (O-7U/mL)negativna
(7-10 U/mL) siva zona
(>10 U/mL)pozitivna

Glija IgA 0.5 (O-7U/mL)negativna
(7-10 U/mL) siva zona
(>10 U/mL)pozitivna

Glija IgG 0.0 (O-7U/mL)negativna
(7-10 U/mL) siva zona
(>10 U/mL)pozitivna

Kardi IgG 0,7 <10negativna
10-40 siva zona
>40 pozitivna

Kardi IgM 1,5 <10negativna
10-40 siva zona
>40 pozitivna

ovako sve pise u nalazu u koji se ja isto nesto posebno ne razumijem,mislim vidim vrijednosti e sad da li su dobre u poredjenju sa ovim krajnjim rezultatima da li su na donjoj granici i sta to znaci to stvarno ne znam

< Poruku je uredio mazinjo -- 3.10.2012 17:54:17 >

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 679
   RE: Imunoloski faktori i VTO
4.10.2012 14:03:13   
*Maki*
Draga Mazinjo,mnogo mi je zao sto si prošla kroz sve to,od srca ti zelim da naredna trudnoca bude uspesna. Ovi rezultati su ok, sada sacekaj preostale i obavezno uradi trombofilije jer ako su vrednosti tu povisene to zna da stvara problem,meni su otkrili trombofilije i misli se da je to uzrok sto 4 godine ne mgu da zatrudnim lupus antikoagulans mi je povisen i jednostavno moje telo plod prepoznaje kao strano telo i odbacuje ga,mada nikada nisam bila trudna ne mogu to da tvrdim sto posto da se desavalo kod mene ali videcemo sada posle druge vto cu primati terapiju za trobofilije a to je heksaparin (ili heparin) aspirin 100 vec sada pijem svaki drugi dan uz ručak.Javljaj draga rezultate i nemoj da brines,sve ce to da se resi,za sve postoji terapija.Kisses

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 680
   RE: Imunoloski faktori i VTO
4.10.2012 14:26:22   
Nataša1
Mazinjo, super što si uradila sve ove analize. Rezultati izgledaju dobro, a trombofilije će ti najbolje reći šta je.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 681
   RE: Imunoloski faktori i VTO
4.10.2012 14:55:31   
17 joka
mozinjo da sve bude uredu

i ja trebam da radim sve te analize samo da prikupim silne pare za to,pa se nadam da cu naci ipak nesto da znam razloguser posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 682
   RE: Imunoloski faktori i VTO
8.10.2012 12:09:39   
mazinjo
cure hvala na odgovoru i na divnim rijecima user posted image
jos mi je ostalo malo nalaza ali to moram privatno jer u drzavnoj nema pa cu vam napisati kad odradim i dobijem rezultate.
jedva cekam da zavrsim sa svim pa da mogu u nove pobjede ako Bog da

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 683
   RE: Imunoloski faktori i VTO
9.10.2012 21:12:01   
seeka
Pozdrav svima imam jedan problem...doktorica moja i hematolog sad traze moju krvnu sliku koja nije savrsena ali je prilicno dobra...posto sam imala 3 spontana pobacaja i nisu nasli neki pravi razlog,nego sam ja neki dan zaglavila bolnice nista u vezi trudnoce,nego eto zbog niskog hemoglobina i visokog zeljeza,LDH .MCV..(NEZNAM STA OVO SVE ZNACI) sad sam to malo popravila....ali ta doktorica(hematolog) mi je rekla da je ta moja losa krv bila uzrok spontanim pobacajima....nazalost,zaglavila bolnice zbog sasvim druge stvari i slucajada bi saznala e to tu informaciju...poslije toliko odanja i borbe..ajd dobro.Glavno pitanje posto mi je doktorica rekla da izvadim tj ovako pise *uraditi veliki koagulacioni status*(Fll,F V,F Vll,FVlll,FlX,FX,protein C,REZINSTENCIJA na aktivirani protein C,Antitrombin i Lupus antikoagulans)Ja nemam pojma sta ovo sve znaci tek sad neznam nista .Trazim na RINGERAJI ali nemogu naci ovu temu i dal uopste postoji,ako je neko ovo sve prosao molim neka mi se javi da me uputi sta je to sve ustvari...Hvala vam unapred..puno

_____________________________

"SAMO JE BEBA U STANJU DA NAM POKAZE SNAGU, LJUBAV I HRABROST KOJE SMO SAKRILI DUBOKO U SEBI"

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 684
   RE: Imunoloski faktori i VTO
9.10.2012 21:36:00   
seeka
pOZDRAV SVIMA....Danas sam dobila nalaze koagulacije pa ako itko ima da zna o ovome nek mi pomogne....da mi napise STA JE OVO I ZASTO JE OVAJ NALAZ???nisam bas neki lajik a nisam da sve znam...ali ovo stvarno neznam rastumaciti..Ovako pise na nalazu:
Opste labartorijske pretrage
PV% 79 Ref.vrijednosti (97-128) i kod ove stavke ima minus,vidim da nesto nije u redu...
PV-INR 1.10ref.vrijednosti su(0.80-1.15)
PV-INR TERAPEUTSKI Normalne vrijednosti:2-4
VRJ:KRVARENJA 90 sek (64.0-246.0)
VRJ.KOAG 370 (300-1060)
OSTALE KOAGULACIJSKE PRETRAGE:
Faktor ll 95 % ref vrijednosti(70-120)
Faktor V 131% ref vrijednosti(70-120) i ovdje stoji plus znaci da je poviseno a sta je to???
Faktor VII 86% ref.vrijednosti (70-120)
Faktor VIII 129.48% ref.vrijednosti(70.00-120.00)i ovdje stoji na nalazu plus i ovo je poviseno???!!!
Faktor IX 114 %ref.vrijednosti(70-120)
Faktor X 67 ref.vrijednosti(70-120)
Antitrombi 105% ref.vrijenosti(75-125)
Protein S 74 % ref.vrijednosti(60-130)
Protein C 97%ref.vrijednosti(60-130)
LA SKRININ 32sek (30-41)
LA ntitjela negativna.Rezincetencija na aktivirani Protein C=2,7.sto znaci da nije prisutna LEIDEN MUTACIJA na genu za FAKTOR V...Evo drage moje ja bi stvarno trebala pomoc oko ovog "španskog sela"hvala vam punooo...

_____________________________

"SAMO JE BEBA U STANJU DA NAM POKAZE SNAGU, LJUBAV I HRABROST KOJE SMO SAKRILI DUBOKO U SEBI"

(odgovor članu seeka)
Direktna veza do poruke: 685
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.10.2012 10:17:14   
*Maki*
Draga Seeka,odgvorila sam ti u ovoj temi http://www.ringeraja.rs/forum/m_30329/mpage_4/tm.htm Jesi li radila lupus antikoagulans?

(odgovor članu seeka)
Direktna veza do poruke: 686
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.10.2012 11:10:20   
erato
Radila je lupus antikoagulans, to je ovo LA na kraju. Jesi li ovo radila u Zavodu za transfuziju? Čini mi se da su ovo pretrage za stečene trombofilije. Neki parametri koagulacije iskaču iz referentnih vrednosti. To su ovi faktori, tzv. veliki faktori koagulacije. Mali su vreme krvavljenja, ili koagulacije. Čitajući po forumima, zaključila sam da su za ova pitanja najbolji dr. Predrag Miljić i dr. Ivo Elezović. Cure sa problemima trombofilija, spontanih, neuspelih vantelesnih itd. idu kod njih. Miljić radi u KBC, a privatno radi u Jevremovoj (pregled 6000 dinara). Za Elezovića ne znam, ali obojicu hvale. Progooglaj malo. Možeš kod njih i na uput, ali sigurnos e dugo čeka. Ako nisi iz Bg, onda ne znam kod koga da ideš.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 687
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.10.2012 11:30:28   
Veca77

IZVORNA PORUKA: erato

Za Elezovića ne znam, ali obojicu hvale. Progooglaj malo. Možeš kod njih i na uput, ali sigurnos e dugo čeka. Ako nisi iz Bg, onda ne znam kod koga da ideš.

Elezović je u Kliničkom centru Srbije, a privatno u BelMedic-u. Nisam išla kod njega uopšte, ali planiram. Kako sam čula, pregled kod njega privatno je 5600 din.

Seeka, vidim da si radila opširne analize (neke silne faktore user posted image ). Gde si ih radila i koliko su te koštale? ja sam uradila samo imunologiju vezanu za antitela, genetiku (MTHFR, PAI-1, prothrombin, faktor V leiden)


_____________________________

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 688
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.10.2012 12:57:42   
erato
Veco, mislim (skoro sam sigurna) da su ovo analize - stečene trombofilije!
Ja sam ih zakazala za 24.10. u Zavodu za trnsfuziju krvi u Beogradu.
Zvala sam i zakazali su mi za mesec dana, strašno koliko se čeka.
Ako plaćate iz svog džepa, kao što ću i ja (ne daju mi upute, kažu nema osnova), cena je 11500 din.
Sa uputom se plaća 5100 din. Preporučujem ti da zakažeš, u međuvremenu uzmeš uput ako možeš i onda zajedno sa svim nalazima kod doktora. Pretpostavljam da će ti to svakako tražiti, pa da ne plaćaš njemu dva puta + gubiš vreme.
Tj. da bi se odradile kompletne analize, potrebno je odraditi i stečene i urođene trombofilije. Ti Veco imaš sada samo urađene urođene. user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 689
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.10.2012 17:25:40   
Veca77
Hvala ti, erato! user posted image
Gledaću da zakažem što pre, da bih imala kompletne nalaze...

_____________________________

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 690
   RE: Imunoloski faktori i VTO
9.11.2012 21:34:25   
Anoniman
Mile moje kakva su vaša iskustva sa aspirinom i heparinom...user posted image

(odgovor članu Veca77)
  Direktna veza do poruke: 691
   RE: Imunoloski faktori i VTO
9.11.2012 23:15:01   
Nataša1
Cece, jel ti lekar prepisao? Zbog kakvih problema? Iskustva su super, ako je terapija pravilno određena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 692
   RE: Imunoloski faktori i VTO
10.11.2012 9:02:44   
Anoniman
Eh nataša,ja sam sinoć dobila nalaz..Sada me interesuju vaša iskustva,a sled.sedmice idem hematologu.Koliko je on dobar za ovaj naš slučaj user posted image user posted image ..Počela sam sa baby aspirinomuser posted image

(odgovor članu Nataša1)
  Direktna veza do poruke: 693
   RE: Imunoloski faktori i VTO
10.11.2012 13:24:35   
Nataša1
Aha, sad sam našla dijagnozu, pisala si u drugoj temi.

Super što si uradila analize za trombofilije, one itekako mogu da budu razlog spontanih. Ja sam iz istog razloga bila na aspirinu pa na fraxiparinu i sve odlično podnosim. Kad budeš trudna i pređeš na heparin, moraćeš redovno da kontrolišeš krv, al to je jedina muka. Injekcije ni ne osetiš, toliko se navikneš na njih, a uopšte ne bole. Samo budi pozitivna, uspećete sad kad znate šta vas je mučilo! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 694
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.11.2012 19:12:54   
seeka
VECA 77 neznam odakle si,ja sam blizu Banja luke pa sam to odradila sve na Paprikovcu ikostalo me 89km sa knjizicom i uputnicom...hvaala Bogu nalaz je bio uredan...ali15 dana cekas da bude gotov...

_____________________________

"SAMO JE BEBA U STANJU DA NAM POKAZE SNAGU, LJUBAV I HRABROST KOJE SMO SAKRILI DUBOKO U SEBI"

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 695
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.11.2012 20:01:16   
branaV
Natasa1 gde si davala injekcije? Ja sam davala samoj sebi u stomak i nekako mi je bilo stresno, a o krvnoj slici i da ne pricam, jesi li imala lupanje srca s vremena na vreme?

(odgovor članu seeka)
Direktna veza do poruke: 696
   RE: Imunoloski faktori i VTO
11.11.2012 20:44:02   
Nataša1
Brano, davala sam najviše u stomak i muž mi je davao u nadlakticu. Uglavnom preporučuju stomak jer se najbolje absorbuje, ali meni je postalo malo jezivo kad mi je stomak porastao. Nisam primetila nikakve nuspojave - krvna slika mi je normalna a lupanje srca sam imala samo par puta na početku trudnoće, al znam da je to često. Jesi li sigurna da ti je to od fraxiparina/fragmina ili šta si već uzimala?

Jesi li još na terapiji?

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 697
   RE: Imunoloski faktori i VTO
12.11.2012 11:00:33   
branaV
Nisam trenutno na terapiji jer sam ja to primala kada sam radila drugu IUI ( nije uspela), jer sam kod prve IUI imala spontani u 6-oj nedelji, drugi po redu, a sada sam prirodno opet ostala trudna i treba danas da se cujem sa dr da se dogovorimo oko terapije, i bas me je strah, ja sam davala samoj sebi FRAGMIN, i pila sam PRONIZON od 5mg, krvna slika posle dve nedelje mi je bila user posted image , hemoglobin pao, trombociti na donjoj granici, gvozdje 4, da ne nabrajam ... a ja se osecala kao da me voz pregazio, kao opijena, videcu kako ce sada biti. Ja sam terapiju primala jer mi je PAI gen 4G/4G, ostalo je ok, nemam pojma bas sam se uplasila da ne krene opet po zlu.

< Poruku je uredio branaV -- 12.11.2012 11:02:50 >

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 698
   RE: Imunoloski faktori i VTO
12.11.2012 11:30:37   
mazinjo
evo i moji su nalazi konacno gotovi i glase ovako
cirkulisuci imuno kompleksi
- AMC-At (TPO) - 14,99 (0,0-10,0 IU/ml)
-Imuno kompleksi - PEG - 125 (0-600 mg/L)


Lupus antikoagulans - 40,2sec (31-44 sec)


Citogenetika - trombofilije
ovako sve pise nikakvih vrijednosti nema
Nalaz:
U analiziranom uzorku nadjena je HOMOZIGOTNA MUTACIJA u genu za metilentetrahidrofolat reduktazu (MTHFR,C677T)

U genima za koagulacioni faktor V (LeidenV) i koagulacioni faktor II (protrombin II, G20210A) mutacije nisu nadjene

U analiziranom uzorku nadjen je 4G/5G GENOTIP koji dovodi do povecane ekspresije PAI gena odnosno povecanih nivoa plazminogen aktivator inhibitora-1


Kariotp za nas oboje je takodje uredan.



< Poruku je uredio mazinjo -- 12.11.2012 11:31:44 >

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 699
   RE: Imunoloski faktori i VTO
12.11.2012 11:34:56   
Anoniman
Nisam baš stručna,meni je danas hematolog rekao čim ostanem trudna da joj se javim,vjerovatno zbog terapije heparinom...Imam4G/4G

(odgovor članu mazinjo)
  Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:






Anketa

pomagajte!!!!!!
pisuljica

jeste da su cesta ali kad su prelepa

nijedno, predlozite vi (24%)

Tara (15%)

Masha (21%)

Srna (9%)

Teodora (31%)


Ukupan broj glasova: 138

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here