
- 1 dl slatke pavlake,
- 250 gr margarina,
- 200 g šećera,
- 250 g kokosa
Čoko-preliv:
- 150 g čokolade,
- 4 kašike ulja (otopiti na srednjoj temperaturi)

- Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu da provri. Dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.
- Kalupe premazati toplim čokoladnim prelivom jednom i staviti u frižider. Posle nekoliko minuta ponoviti postupak i vratiti u frižider. Prohlađenu masu staviti u kalupe i ostaviti da se stegne.
- Na kraju staviti po kašičicu čokolade preko ohlađene mase i opet na hlađenje.
- Kada se ohladi i stegne lagano vaditi minjone iz kalupa.
Ja sam ovaj postupak napisala za oblikovanje baunty-ja u silikonskim kalupima. Ako nemate silikonske kalupe kao modlu, možete praviti loptice i valjati ih u otopljenu čokoladu.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2