
- 300g keksa,
- 6 dl mleka,
- 6 kašika gustina,
- 4 kašike šećera,
- 250 grama margarina,
- 200 g secera u pahu,
- 150 g mleka u prahu,
- 2 krem šlaga od vanile
- 3 dl hladne kisele vode.
- 50 grama seckanih i
- 50 g mlevenih lešnika.

- U odgovarajuću posudu sipati 5 dl mleka i staviti da se kuva. Kada provri dodati 6 kašika gustina razmućenog u malo mleka, 4 kašike šećera i 1 kesicu burbon vanile, pa mešati dok ne zgusne, kada se ukuva staviti da se hladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u pahu, pa dodati mleko u prahu i dobro izmešati. Ako ne može mikser onda rukom, zati dodati ohlaženu mlečnu smesu. U pleh poređati keks natopljen u mleko, preko naneti fil, pa na to staviti umućen krem šlag sa kiselom vodom a odozgo posuti lešnicima.
PS: Ja sam lešnike ubacila i u fil, mnogo je lepše, a malo ostavila za posipanje preko krem šlaga.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2