Ringerajin kuvar: minnica
Za koru:
- 200g mlevene plazme
- 125g maslaca
- 2 kašike meda
Fil sa sirom:
- 300g sitnog sira (ili sirnog namaza)
- 250ml slatke pavlake
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kremfiks
Fil sa višnjama:
- 300g višanja
- 200ml soka ili vode
- 4 kašike šećera
- 1 želatin (najbolje crveni)

- Pomešati dobro sastojke za koru, pa utisnuti na dno kalupa sa obručem i izravnati.
- Umutiti sir sa šećerom, a pavlaku posebno, pa joj dodati limun i kremfiks. Pomešati te dve mase i izravnati preko kore.
- Želatin preliti sa par kašika vode da nabubri. Višnje kratko prokuvati sa vodom ili sokom i šećerom, a kad se prohladi, pomešati sa želatinom i preliti preko fila od sira.
- Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
Ovo je recept za kalup prečnika 25-26cm
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2