Ringerajin kuvar: Ivanka 75

- 200gr pečuraka (vrganji, jajčare...)
- glavica crnog luka, manja šargarepa
- 2.5dcl mleka
- 1/2 litra vode
- 2 kašike brašna
- začini: 1 kocka za supu, biber, peršun, so (po ukusu)
- 3 kašike pavlake

- Propržiti na ulju luk, šargarepu i pečurke iseckane na tanke listiće.
- Kad omekša dodati brašno i postepeno sipati mleko uz neprekidno mešanje.
- Dodati vodu i kocku za supu i pustiti da provri.
- Dodati začine i pavlaku i j još malo prokuvati (pavlaka može da se doda i tokom jela, svako za sebe koliko voli)
Ja tokom prženja povća dodam malo vode jer nekad hoće da uhvati za dno šerpe. Kad se lepo uprži dodam brašno razmućeno u mleku da se brašno ne bi zgrudvalo.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2