
- 500 ml mleka
- 1 svez kvasac
- 2 kasike šećera
- 1 kg brašna
- 3 jaja
- 300 gr sira
- 1 margarin
- ulje
- so

- U zagrejano mleko dodati šećer, brašno kvasac i so. Ostavimo par minuta da naraste. Dodamo 3 šoljice ulja, 1 jaje. Testo mesimo rukom i sečemo na 8 jednakih delova. Od svakog dela formiramo lopticu i ostavimo da naraste.
- Izmutimo belance, dodamo žumance i izrendani sir ili kačkavalj. Sjedinimo sastojke. Od prve loptice razvučemo koru, isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao nanesemo fil, uvijemo kiflicu i stavimo u pleh.Žumancetom premazemo kiflice, odozgo pospemo susamom. Na svaku kiflicu stavimo po parče margarina. Peći oko 20 minuta na 200 stepeni.
Po želji moze se staviti i šunka, ili pak ostaviti ih prazne.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Brokoli salata
Ringerajin kuvar: salle
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2