|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Domaći Mancmelou

Ringerajina kuhinja, 8.6.2013
Ringerajin kuvar: Maraj
Ključne reči:

image
/11


       Za keksiće:

  • 1 kašika kakaoa
  • 450 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 220 g margarina
  • 3 jajeta

       Za penasti deo:

  • 120 ml vode
  • 4 uvrsne kašike meda
  • 320 g šećera
  • 2 kašike želatina
  • 4 kašike vode
  • 1/2 kašičice ekstrakta od vanile
  • 4 belanca

       Za glazuru:

  • 300 g mlečne čokolade
  • 9 kašika ulja


  1. Sipati na vagu kakao, pa dodati brašno da ukupna težina bude 450 grama. Staviti u vanglicu i didati redom sve suve sastojke, a zatim iseckan margarin. Gnječiti margarin dok se ne povežei sa brašnom. Dodati jaja i zamesiti testo. Staviti ga u najlonsku kesu i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 1 sat (testo najduže može da stoji 3 dana u frižideru). Sto posuti brašno, istresti testo i posuti brašnom i rasklagijati što tanje jer će malo narasti tokom pečenja. Vaditi modlom keksiće i redjati u pleh obložen papirom za pečenje, tako ponoviti dok ima testa.
  2. Peći na temperaturi od 190 stepeni oko 10 minuta.
  3. Pomešati vodu, med i šećer i staviti na najjaču temperaturu. U međuvremenu želatin natopiti sa hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Kada šećer provri ostaviti da vri 5 minuta, odnosno dok nepočnu da izlaze balončići. Skinuti sa šporeta, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi. Umutiti belanca u čvrstu penu i postepeno dodavati sirup uz neprestano miksanje. Dodati ekstrakt vanile i mutiti dok se nedobije gustina šlaga. Sopati masu u špric, staviti špric na sredinu keksa, i istiskati, a pena će se sama širiti u krug, i tako redom. Ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi 2 sata.
  4. Otopiti čokoladu sa uljem. Na viljušku staviti keks i prelivati odozgo čokoladom. Gotove keksiće slagati na celofan da se stegnu.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Plazma torta
Ringerajin kuvar: Sandricak



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

seks u braku


sta je za vas "normalan broj odnosa"?

par puta mesecno (12%)

jednom nedeljno (12%)

dva tri puta nedeljno (54%)

svaki dan (22%)


Ukupan broj glasova: 250

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here