Ringerajin kuvar: lesica RR

Testo:
- 600 gr brašna
- 125 gr margarina
- 1 pavlaka
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
Nadev:
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- manja konzerva pelata
- narendan kačkavalj oko 200 gr

- Testo: U brašno dodati so i prašak za pecivo, pa ubaciti otopljen margarin i pavlaku. Ako je suviše tvrdo testo može da se doda malo mleka. Kada se zamesi ne sme da se lepi za ruke.
- 1/3 testa se odvoji- trebaće za pokrivanje pitica,
- Ostatak testa se razvuče na debljinu od par mm, i seku se krugovi koji su bar za 5-6 cm većeg obima od obima kalupa i kome će se peći (ja sam napravila grešku pa ih stavljale u papirne korpice)
- Testo se stavi u kalupe ( pleh sa krugovima za proju) pa se napuni nadevom,pa pospe kačkavaljem, pa zatvori sa testom, a višak testa sa strane iskoristi se da se pitice lepo zatvore.
- Premaže se sa umućenim jajetom i peče na 200°C dok ne porumeni.
- Nadev: Crni luk se izdinsta na malo ulja, pa se ubaci meso i izdinsta i na kraju se ubaci konzerva pelata. Dinsta se sve dok masa ne bude fino gusta, tada se dodaju začini (so, biber)
Možda zvuči komplikovano, ali nije. Vrlo je primamljivo za neke svečane prilike.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Brokoli salata
Ringerajin kuvar: salle
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2