|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mini pite sa mlevenim mesom

Ringerajina kuhinja, 9.6.2013
Ringerajin kuvar: lesica RR
Ključne reči:

image
/11


      Testo:

  • 600 gr brašna
  • 125 gr margarina
  • 1 pavlaka
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

       Nadev:

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • manja konzerva pelata
  • narendan kačkavalj oko 200 gr


  1. Testo: U brašno dodati so i prašak za pecivo, pa ubaciti otopljen margarin i pavlaku. Ako je suviše tvrdo testo može da se doda malo mleka. Kada se zamesi ne sme da se lepi za ruke.
  2. 1/3 testa se odvoji- trebaće za pokrivanje pitica,
  3. Ostatak testa se razvuče na debljinu od par mm, i seku se krugovi koji su bar za 5-6 cm većeg obima od obima kalupa i kome će se peći (ja sam napravila grešku pa ih stavljale u papirne korpice)
  4. Testo se stavi u kalupe ( pleh sa krugovima za proju) pa se napuni nadevom,pa pospe kačkavaljem, pa zatvori sa testom, a višak testa sa strane iskoristi se da se pitice lepo zatvore.
  5. Premaže se sa umućenim jajetom i peče na 200°C dok ne porumeni.
  6. Nadev: Crni luk se izdinsta na malo ulja, pa se ubaci meso i izdinsta i na kraju se ubaci konzerva pelata. Dinsta se sve dok masa ne bude fino gusta, tada se dodaju začini (so, biber)


Možda zvuči komplikovano, ali nije. Vrlo je primamljivo za neke svečane prilike.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Originalne ideje za Uskršnji ručak !
Svi volimo momente kada je čitava porodica na okupu, kada su ljudi oko nas nasmejani i zadovoljni.
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here