Ringerajin kuvar: Modessty

- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 3dl vode
- 500g brašna
- malo margarina
- 1 kašičica soli
- sir po želji
- 1 jaje

- Rastopiti svež kvasac u 1dl mlake vode pa zamesiti testo sa 500g brašna, kašičicom soli i preostalom količinom vode.
- Razvući testo oklagijom u veliku koru, premazati margarinom, uviti u rolat, preklopiti pa ponovo razvući u veću koru (veću od tepsije u kojoj će se peći).
- Prebaciti testo preko tepsije tako da vire krajevi, filovati sirom i jednim umućenim jajetom, zatim krajeve vratiti u tepsiju tako da sasvim pokriju fil
- Poprskati odozgo uljem i peći na 220 stepeni.
Kada se testo zamesi nije potrebno ostavljati ga da nadodje već se odmah razvija kora.Krajevi koji se vraćaju u tepsiju treba da se medjusobno malo preklapaju.Odozgo se može premazati i jajetom i posuti susamom.Jelo se inače po selima spremalo sa mašću i bez jaja, samo sa sirom.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2