|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Rolat sa kremom od kafe

Ringerajina kuhinja, 6.6.2013
Ringerajin kuvar: salle

image
/11


  • Biskvit
  • četiri žumanca
  • 80g šećera
  • jedna kesica vanilin šećera
  • četiri belanca
  • 120g brašna
  • pola male kašikice praška za pecivo
  • Nadev
  • 80g mlevene kafe
  • 250ml vode
  • 370ml mlieka
  • jedna kesica pudinga od vanilie
  • 150g šećera
  • 250g maslaca


  1. Žumance tucite dok se ne zapjene dodajući pomalo 2/3 šećera i vanilin šećer. Tucite (miksajte) tako dugo dok ne dobijete kremu.
  2. Iz bjelenaca istucite čvrsti snijeg kojemu dodajete nepresatno tukući kašiku po kašiku preostalog šećera. Snijeg mora da bude čvrst.
  3. Stavite snijeg na kremu, na kremu brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve lagano promiješajte.
  4. Tijesto pecite u limu koji ste namastili i obložili papirom u rerni 12 minuta na temperaturi 200C stepeni.
  5. Pečeni biskvit preokrenite na papir koji ste posuli šećerom.
  6. S još toplog biskvita skinite papir na kojem se pekao, a zajedno s papirom na koji ste ga preokrenuli savijte u rolat.
  7. Nadjev: Mljevenu kafu prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji 5 minuta.
  8. Procijedite je, dodajte toliko mlijeka da dobijete oko 500ml tekućine.
  9. Prašak za puding promiješajte sa šećerom i šest velikih kašika kafe kojoj ste dodali mlijeko (hladno).
  10. Ostalu kafu stavite da zavri. Uklonite je sa vatre, polako dodajte izmješani prašak za puding i stavite da još jednom provri.
  11. Ovu smjesustavite u zdjelu da se ohladi, ali promješajte češće da se na površini ne načini korica.
  12. Maslac miješajte dok se ne zapjeni i dodajte mu pudin kašiku po kašiku. Da bi krema bila glatka ni maslac ni pudin ne smiju biti hladni.
  13. Ohlađen biskvit za rolat namažite tom kremom (ostavite malo kreme za ukrašavanje) i savijte u rolat.
  14. Ostavljenom kremom namažite je izvana, ukrasite po sopstvenoj želji.


Prijatno

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Pita bundevara
Ringerajin kuvar: lelaigor
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here