Ringerajin kuvar: lanajelena

- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 150 g crne čokolade
- 12 kašika brašna
- malo praška za pecivo
Fil 1:
- 8 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 8 kašika brašna
- 100 g mlevenog plazma keksa
- 250 g margarina
- 5-6 mlečnih kidy čokoladica
- 1 l mleka
Fil 2:
- 400 g slatke pavlake
- 400 g malina

- Umutiti penasto 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodati žumance i 50 g rendane crne čokolade, 3 kašike brašna i mrvicu praška za pecivo. Kalup obložiti pek papirom i rasporediti smesu. Pleh je 26 cm obima. Peći oko 5-6 minuta na 220 stepeni (ja pečem i na 250 C). Tako ispeći još 3 kore.
- Fil 1: umutiti žumanca, brašno, 2 dl mleka. U zakipelo mleko ukuvati krem. U prohlađeno umutiti margarin i šećer u prahu. Umešati seckanu čokoladu i keks.
- Fil 2: umutiti slatku pavlaku, umešati voće. Filovati kore, fil 1, fil2,i tako redom dok se ne utroši materijal. Dekorisati tortu po želji.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2