Ringeraja.rs je specijalizovani portal, namenjen budućim roditeljima, trudnicama i roditeljima predškolske dece.
Copyright 2008-2025
Danu media d.o.o. Beograd
Ženino telo u trudnoći prolazi kroz neverovatne promene, a bebe u stomaku iz nedelje u nedelju brzo rastu.
Podgrevanje jela napravljenih od nekih namirnica nosi rizik po zdravlje. Inženjer biotehnologije Marija Rakić Ljubomirović otkriva koje namirnice nakon termičke obrade nikako ne treba grejati i kako se jela poput pilava, musake i sarme podgrevaju na bezbedniji način.
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ostanu zdravi i otporni.
Beograd, 20. oktobar 2021 – ZdravoKlopajmo dan obeležen je povodom Međunarodnog dana kuvara, u organizaciji kompanije Nestlé, i to kulinarskim izazovom u pripremanju zdravih jela koristeći „ružno povrće“ i uz važnu lekciju: kako izbeći bacanje hrane i sačuvati životnu sredinu.
Da li igra sa loncima i poklopcima deci može da zameni vreme pred ekranima? Kuvanje je odličan način da decu uvedemo u svet zdravih obroka i tako svakodnevnu aktivnost pretvorimo u trenutak za čitavu porodicu.
Dinja (lat. Cucumis melo) je jednogodišnja biljka koja se ubraja u porodicu Cucurbitaceae.
Masnu, prženu i začinjenu hranu treba zameniti laganijim obrocima, a kroz proces oporavka tela doći će i do topljenja nakupljenih kilograma.
Srećni par je na ovom načinu ishrane još od 2008. godine.
Pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost su dragoceni čuvari zdravlja i dobre forme. U planiranju uravnotežene ishrane važnu ulogu imaju voće i povrće, zbog čega nutricionisti širom sveta pokreću razne inicijative u cilju povećanja dnevne konzumacije upravo tih namirnica. Preporukom o unosu najmanje pet porcija, od čega dve treba da budu voće, a tri povrće, ideja je približiti široj populaciji koju količinu je potrebno konzumirati kako bi se zadovoljila dnevna potreba za nutrijentima poput vitamina i minerala, ali i dodatno obogatio jelovnik dijetalnim vlaknima, elektrolitima i antioksidansima.
Povrće je obavezno u dečijem meniju ali često se roditelji namuče dok “nahrane”decu ovim namirnicama.